Ga naar hoofdinhoud

SORAMA Akoestische camera
Aero-akoestiek
Vermogensniveau metingen
Testen en valideren
Frequentie analyse
Identificatie van geluidsbronnen

Over akoestiek & vibraties

Demcon multiphysics heeft een unieke expertise ontwikkeld op het gebied van geluid & trillingen. Om ongewenste effecten zoals geluid en trillingen te verminderen, is het essentieel om de bron van het geluid en de verspreiding ervan te analyseren, om eventuele wijzigingen in een bestaand ontwerp aan te brengen. Of de oorzaak van lawaai verband houdt met een vibrerende constructie of een pulserende lucht of vloeistofstroom, bij Demcon multiphysics hebben we een breed scala aan tools en expertise beschikbaar om de geluidsvoortplanting in een systeem te modelleren en te meten. We kunnen u helpen met een root cause analyse (RCA) door de bron en de verspreiding van geluidsgolven te identificeren met visualisatietechnieken met behulp van een SORAMA akoestische camera, complexe modale analyses en geluidspropagatiesimulaties uitvoeren met behulp van FEA (eindige-elementenanalyse) en inzicht bieden op structurele dynamische eigenschappen door experimentele modale analyse.

Met deze expertise kunnen we u innovatieve en zeer praktische oplossingen bieden op het gebied van productgeluid en trillingen.
Voorbeelden van akoestische en trillings-gerelateerde problemen zijn onder meer:

 • Identificatie van de geluidsbron
 • Vermogensniveau metingen
 • Trillings-testen en validatie
 • Thermo-akoestiek
 • Aero-akoestiek
 • Geluid en trillingen van machines
 • Op maat gemaakt akoestische demperontwerp
 • Voorspelling van geluidsstraling, absorptie en transmissie

Met de SORAMA-geluidscamera kunnen we geluidsbronnen visualiseren van grote constructies tot minuscule trillingen op printplaten. Bovendien visualiseert het gebruik van in-situ metingen overdrachtspaden en geeft het inzicht in effectieve eliminatie van een geluidsbron. We gebruiken ook simulatie modellen die een gedetailleerd beeld van belangrijke akoestische fenomenen mogelijk maken. Simulaties geven inzicht in bronkarakteristieken, geluidsvoortplanting, geluidsspectrum en geluidsgerichtheid.

Toepassingen variëren van kleine producten zoals koelventilatoren of piëzo-elementen op printplaten tot grote roterende of heen en weer bewegende apparatuur. Daaropvolgende geluidsreductie na bepaling van de bron kan worden bereikt door geluidsbronnen te verminderen, dempen of los te koppelen van de totale constructie.

Benieuwd hoe onze expertise in akoestiek en trillingen u verder kan helpen?

Over Demcon multiphysics

Demcon multiphysics is een ingenieursbureau met hoogwaardige expertise op het gebied van warmteoverdracht, stromingsleer, structurele mechanica, akoestiek en elektromagnetisme. We ondersteunen klanten uit een breed scala van marktsectoren zoals de procesindustrie, halfgeleiderindustrie, olie & gas, maritieme sector, warmtewisselaar en medische toepassingen. Met diepgaande fysische kennis helpen we uw doelen te bereiken in uw programma voor onderzoek en ontwikkeling.

We combineren fundamentele fysische kennis vanuit een analytische aanpak met Computer Aided Engineering (CAE) simulatietools van ANSYS, MATHWORKS en COMSOL om numerieke simulaties op te zetten, uit te voeren, te analyseren en te evalueren.

Het gebruik van Computational Fluid Dynamics (CFD), eindige elementenanalyse (FEM / FEA), Lumped Element Modeling (LEM) en Computational Electromagnetics (CEM) stelt ons in staat om een ​​virtueel prototype van uw ontwerp te maken. Met deze technieken kunnen we de vloeistof- en gasstromen, energie-uitwisseling, warmte- en massaoverdracht, spanningen, rekken en trillingen in constructies en de interactie van elektromagnetische velden met andere fysische aspecten zoals warmteontwikkeling simuleren. Deze manier van simulatie-gedreven ontwikkeling verhoogt de ontwikkelingsefficiëntie en verkort de productontwikkelingstijd. Onze diensten kunnen u daarom volledig ondersteunen in de ontwerpfase, van idee tot prototype.

Waarom kiest u voor Demcon multiphysics:

 • Opgericht in 1997; met meer dan twee decennia ervaring in een breed scala van industrieën kunnen we snel uw uitdaging begrijpen en duidelijke, hands-on en innovatieve oplossingen bieden.
 • We hebben een zeer bekwaam en gemotiveerd team van ingenieurs dat bestaat uit MSc en PhD, waarbij een academische en pragmatische aanpak wordt gecombineerd.
 • We begrijpen dat snel, flexibel en responsief zijn het verschil maakt.
 • Toegang tot de volledige ervaring en expertise van de Demcon group stelt ons in staat om de meest moeilijke high-end uitdagingen vanuit een systeembenadering te pakken.

De Demcon group is middelgrote (> 60 miljoen € p.a.) high-end technologieleverancier van producten en systemen met high-tech, industrial systems & vision, optomechatronic, robotics and medical systems als focusgebieden. One-stop-shop ontwikkelingspartner met systeem / mechanische / software / elektrische / productie-ingenieurs en fysici onder één dak.

Back To Top