Ga naar hoofdinhoud

Statitische actuatoren
Tijdsafhankelijke analyses
Thermische analyses van spoelen
Elektromagnetische velden
Inductie berekeningen
Sterk gekoppeld multifysica

Over elektromagnetische simulaties

De manier waarop elektrische en magnetische velden in de natuur op elkaar reageren, wordt door veel soorten apparaten gebruikt, bijvoorbeeld van antennes tot elektromotoren. De vergelijkingen van Maxwell beschrijven het gedrag van de velden en kunnen worden opgelost met behulp van eindige elementenanalysetools (FEA/FEM). Dergelijke simulaties zijn waardevol omdat ze inzicht verschaffen, en een nauwkeurige specificatie en validatie van een ontwerp geven. Bij het optimaliseren van een ontwerp zijn simulaties tegenwoordig bijna onmisbaar. Demcon multiphysics heeft de theoretische expertise en simulatievaardigheden die nodig zijn bij problemen bij elektromagnetische engineering.
Enkele voor de hand liggende voorbeelden van systemen waarvoor dit relevant kan zijn, zijn:

 • Elektrische machines
 • Inductieve, capacitieve en resistieve apparaten
 • Magnetische afscherming
 • Magnetische circuits
 • Supergeleider systemen
 • Inductieverwarming
 • Joule-verwarming in resistieve apparaten
 • Thermische analyses van spoelen

Bij het opzetten van een simulatie moet men voorzichtig zijn dat alle belangrijke fysische fenomenen worden meegenomen, maar ook dat het niet overdreven complex wordt. Daarom is het essentieel om een goed overzicht te hebben van alle fysieke effecten en hun benaderingen in een simulatie, en bewust te zijn van hun numerieke implicaties. Vaak gebruiken ingenieurs FEM-software alleen in deeltijd. Dit maakt het onmogelijk om de kennis en ervaring op te bouwen die een fulltime simulatie-ingenieur heeft. Het opzetten van een simulatie van een complex systeem kan behoorlijk uitdagend en tijdrovend zijn. Resultaten kunnen onbetrouwbaar blijken. We hebben jarenlange ervaring, volledig toegewijd aan het opzetten, uitvoeren en evalueren van simulaties om klanten te helpen hun problemen op te lossen. Dat betekent dat we complexe problemen op een efficiënte en betrouwbare manier kunnen aanpakken, wat tijd en geld bespaart voor klanten.

Benieuwd hoe onze expertise op het gebied van elektromagnetisme uw product kan verbeteren?

Over Demcon multiphysics

Demcon multiphysics is een ingenieursbureau met hoogwaardige expertise op het gebied van warmteoverdracht, stromingsleer, structurele mechanica, akoestiek en elektromagnetisme. We ondersteunen klanten uit een breed scala van marktsectoren zoals de procesindustrie, halfgeleiderindustrie, olie & gas, maritieme sector, warmtewisselaar en medische toepassingen. Met diepgaande fysische kennis helpen we uw doelen te bereiken in uw programma voor onderzoek en ontwikkeling.

We combineren fundamentele fysische kennis vanuit een analytische aanpak met Computer Aided Engineering (CAE) simulatietools van ANSYS, MATHWORKS en COMSOL om numerieke simulaties op te zetten, uit te voeren, te analyseren en te evalueren.

Het gebruik van Computational Fluid Dynamics (CFD), eindige elementenanalyse (FEM / FEA), Lumped Element Modeling (LEM) en Computational Electromagnetics (CEM) stelt ons in staat om een ​​virtueel prototype van uw ontwerp te maken. Met deze technieken kunnen we de vloeistof- en gasstromen, energie-uitwisseling, warmte- en massaoverdracht, spanningen, rekken en trillingen in constructies en de interactie van elektromagnetische velden met andere fysische aspecten zoals warmteontwikkeling simuleren. Deze manier van simulatie-gedreven ontwikkeling verhoogt de ontwikkelingsefficiëntie en verkort de productontwikkelingstijd. Onze diensten kunnen u daarom volledig ondersteunen in de ontwerpfase, van idee tot prototype.

Waarom kiest u voor Demcon multiphysics:

 • Opgericht in 1997; met meer dan twee decennia ervaring in een breed scala van industrieën kunnen we snel uw uitdaging begrijpen en duidelijke, hands-on en innovatieve oplossingen bieden.
 • We hebben een zeer bekwaam en gemotiveerd team van ingenieurs dat bestaat uit MSc en PhD, waarbij een academische en pragmatische aanpak wordt gecombineerd.
 • We begrijpen dat snel, flexibel en responsief zijn het verschil maakt.
 • Toegang tot de volledige ervaring en expertise van de Demcon group stelt ons in staat om de meest moeilijke high-end uitdagingen vanuit een systeembenadering te pakken.

De Demcon group is middelgrote (> 60 miljoen € p.a.) high-end technologieleverancier van producten en systemen met high-tech, industrial systems & vision, optomechatronic, robotics and medical systems als focusgebieden. One-stop-shop ontwikkelingspartner met systeem / mechanische / software / elektrische / productie-ingenieurs en fysici onder één dak.

Back To Top