Ga naar hoofdinhoud

HVAC
Pompen
Aërodynamica
Hydrodynamica
Single & Multiphase-stromen
Fluid Structure Interactie

Over stroming analyses

Stromingen van gassen en vloeistoffen, of mengsels van gassen, vloeistoffen en zelfs vaste deeltjes zijn vaak een uitdagend en belangrijk onderdeel van het ontwerpproces. Of het nu gaat van de omstroming van een gebouw of een vleugel of turbineblad, de turbulente doorstroming van ruimten of machineonderdelen, het ontwerp van een efficiënte koeling, of de stroming binnen een pomp of compressor, Demcon multiphysics heeft de kennis en ervaring om stromingssimulaties uit te voeren, mee te denken, en te adviseren in het ontwerpproces. Voorbeelden van stroming gerelateerde problemen zijn:

 • Aerodynamica en hydrodynamica
 • Een-fase, meer-fase en vrije oppervlaktestromen
 • Laminaire en Turbulente stroming modellering
 • Microfluïdische toepassingen
 • HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning)
 • Extrusieprocessen en extrusiekop ontwerp
 • Mengen en scheidingsprocessen
 • Roterende stromingsapparatuur (turbomachines)
 • ATEX Classificatie van gevaarlijke zones
 • Koelsystemen
 • Door stroming veroorzaakte trillingen
 • Vloeistofstructuur interactie (FSI)
 • Windcomfortstudies volgens. NEN 8100
 • Brandveiligheidstechniek b.v. NEN 6098

Naast een analytische benadering kunnen vloeistof stroming fenomenen worden gesimuleerd met behulp van Computational Fluid Dynamics analyses (CFD). Met een CFD analyse kunnen we een virtueel prototype van uw ontwerp maken en met een stromingsberekening het stromingsgedrag van de vloeistof in of rondom het model simuleren. In een 3D-model kunnen we de druk-, temperatuur- en snelheidsvelden (en nog veel meer) op elke plaats in het model visualiseren en u helpen de prestaties beter te begrijpen. Contourplots, grafieken en tabellen kunnen waar gewenst worden gemaakt en bieden waardevolle informatie over het gedrag van het systeem.
Digitaal kunnen we snelle wijzigingen in het model aanbrengen en de verbetering van de prestaties van het echte model evalueren. Op deze manier kunnen we veel digitale ontwerp iteraties maken voordat een (volgend) prototype wordt gemaakt. Dit kan veel tijd en kosten besparen.

Benieuwd hoe onze expertise in fluid engineering uw product kan verbeteren?

Over Demcon multiphysics

Demcon multiphysics is een ingenieursbureau met hoogwaardige expertise op het gebied van warmteoverdracht, stromingsleer, structurele mechanica, akoestiek en elektromagnetisme. We ondersteunen klanten uit een breed scala van marktsectoren zoals de procesindustrie, halfgeleiderindustrie, olie & gas, maritieme sector, warmtewisselaar en medische toepassingen. Met diepgaande fysische kennis helpen we uw doelen te bereiken in uw programma voor onderzoek en ontwikkeling.

We combineren fundamentele fysische kennis vanuit een analytische aanpak met Computer Aided Engineering (CAE) simulatietools van ANSYS, MATHWORKS en COMSOL om numerieke simulaties op te zetten, uit te voeren, te analyseren en te evalueren.

Het gebruik van Computational Fluid Dynamics (CFD), eindige elementenanalyse (FEM / FEA), Lumped Element Modeling (LEM) en Computational Electromagnetics (CEM) stelt ons in staat om een ​​virtueel prototype van uw ontwerp te maken. Met deze technieken kunnen we de vloeistof- en gasstromen, energie-uitwisseling, warmte- en massaoverdracht, spanningen, rekken en trillingen in constructies en de interactie van elektromagnetische velden met andere fysische aspecten zoals warmteontwikkeling simuleren. Deze manier van simulatie-gedreven ontwikkeling verhoogt de ontwikkelingsefficiëntie en verkort de productontwikkelingstijd. Onze diensten kunnen u daarom volledig ondersteunen in de ontwerpfase, van idee tot prototype.

Waarom kiest u voor Demcon multiphysics:

 • Opgericht in 1997; met meer dan twee decennia ervaring in een breed scala van industrieën kunnen we snel uw uitdaging begrijpen en duidelijke, hands-on en innovatieve oplossingen bieden.
 • We hebben een zeer bekwaam en gemotiveerd team van ingenieurs dat bestaat uit MSc en PhD, waarbij een academische en pragmatische aanpak wordt gecombineerd.
 • We begrijpen dat snel, flexibel en responsief zijn het verschil maakt.
 • Toegang tot de volledige ervaring en expertise van de Demcon group stelt ons in staat om de meest moeilijke high-end uitdagingen vanuit een systeembenadering te pakken.

De Demcon group is middelgrote (> 60 miljoen € p.a.) high-end technologieleverancier van producten en systemen met high-tech, industrial systems & vision, optomechatronic, robotics and medical systems als focusgebieden. One-stop-shop ontwikkelingspartner met systeem / mechanische / software / elektrische / productie-ingenieurs en fysici onder één dak.

Back To Top