Ga naar hoofdinhoud

Experimentele validatie

Demcon multiphysics maakt deel uit van de Demcon group en heeft samen met aanvullende partners in de regio toegang tot uitgebreide testfaciliteiten. Deze tests worden vaak gebruikt om de uitkomst van simulaties te verifiëren of om ontbrekende (materiële) eigenschappen te bepalen. We ontwikkelen ook aangepaste testapparatuur voor externe onderzoekspartners. In de loop der jaren heeft Demcon multiphysics een schat aan kennis en ervaring opgedaan bij het opzetten en uitvoeren van testprogramma’s, bijvoorbeeld:

  • Drukval van poreuze media, we hebben praktische ervaring met de theoretische en experimentele kant van het modelleren van poreuze media in combinatie met leidingsystemen.
  • Windtunneltesten, we werken samen met windtunnelfaciliteiten in Nederland voor de verificatie van aerodynamische eigenschappen van een object.
  • Klimaatkamers, we hebben toegang tot een aantal klimaatkamers. Deze kamers worden voornamelijk gebruikt om temperatuur (cyclus) tests uit te voeren op warmtegevoelige producten en apparatuur.
  • Thermische schok kamer, we hebben toegang tot een temperatuurschokkamer. Met behulp van deze kamer kan worden onderzocht of een product een voorgeschreven thermische schok kan weerstaan.
  • Akoestische metingen met 64-kanaals digitaal microfoonsysteem van SORAMA. Dit systeem is specifiek ontworpen om geluid terug te traceren tot zeer specifieke componenten en kan real-time de geluidsbronnen identificeren. Hiermee kunnen we de heel specifiek zoeken naar een oplossing.
  • Op maat gemaakte warmteoverdrachts- en stromings-testfaciliteiten. We ontwerpen en ontwikkelen aangepaste testopstellingen voor specifieke modelvalidatie. In de loop der jaren hebben we meerdere testopstellingen en testresultaten geleverd voor verificatie van modelfysica of ontwerpkeuzes.

Benieuwd hoe onze diensten u kunnen ondersteunen?

Back To Top