Ga naar hoofdinhoud

Thermische vervormingen
Rotordynamica
Materiaal modellering
Grote objecten
Hoge nauwkeurigheid
Contact mechanica

Over structurele mechanica

Demcon multiphysics biedt advies in een breed scala van structurele analyses. We hebben ervaring op het gebied van sterkte- en stijfheidsberekeningen van complexe constructies of de reactie van een structuur of mechanisch systeem op harmonische externe krachten.

Aanvullend maakt het voorspellen van plastische vervormingen, knikken of de mechanische interactie van onderdelen deel uit van ons portfolio. Vooral wanneer problemen complex zijn en de samenwerking met Demcon multiphysics vroeg in het ontwerpproces wordt aangegaan, kunnen hoge kosten voor herontwerp worden vermeden. We hebben ervaring met de volgende onderwerpen:

 • Trilling en vermoeiingsberekeningen o.a. aan roterende machines.
 • Ruime ervaring aan systeemberekeningen met hoge nauwkeurigheid tot Pico meter precisie.
 • Door warmte veroorzaakte spanningen en vervormingen
 • Vervormingen veroorzaakt door contactkrachten
 • Sterkteberekeningen van grootschalige objecten
 • Uitgebreide kennis van materiaal modellen
 • Stijfheid en sterkteberekeningen
 • Plastische vervormingen, kruip en knik analyses
 • Dynamische analyses (evaluatie en verbetering van eigenwaarde en trillingen, modaal analyses en harmonische respons).
 • Lineair en niet-lineair materiaalgedrag, spanning en rek
 • Multi-body dynamica

Misschien is de meest voorkomende vraag op het gebied van mechanica de bepaling van de sterkte en / of stijfheid van een onderdeel en zijn trillingsgedrag. De voorspelling van hoeveel een onderdeel zal vervormen onder belasting, of zelfs zal falen, is bijna altijd van cruciaal belang. Vooral wanneer gewichtsbesparing, kosten of dimensionale beperkingen belangrijk zijn, kan een grondige simulatie van het statische en / of dynamische gedrag een substantiële bijdrage leveren. De uitvoering van dure, risicovolle en langdurige experimenten kan dan worden vermeden. Demcon multiphysics is zeer ervaren met het uitvoeren van dit soort eindige elementenanalyse (FEA / FEM) en heeft speciaal uitgeruste berekeningssystemen om dit soort berekeningen zo efficiënt mogelijk uit te voeren.

Benieuwd hoe onze expertise in structurele analyse uw product kan verbeteren?

Over Demcon multiphysics

Demcon multiphysics is een ingenieursbureau met hoogwaardige expertise op het gebied van warmteoverdracht, stromingsleer, structurele mechanica, akoestiek en elektromagnetisme. We ondersteunen klanten uit een breed scala van marktsectoren zoals de procesindustrie, halfgeleiderindustrie, olie & gas, maritieme sector, warmtewisselaar en medische toepassingen. Met diepgaande fysische kennis helpen we uw doelen te bereiken in uw programma voor onderzoek en ontwikkeling.

We combineren fundamentele fysische kennis vanuit een analytische aanpak met Computer Aided Engineering (CAE) simulatietools van ANSYS, MATHWORKS en COMSOL om numerieke simulaties op te zetten, uit te voeren, te analyseren en te evalueren.

Het gebruik van Computational Fluid Dynamics (CFD), eindige elementenanalyse (FEM / FEA), Lumped Element Modeling (LEM) en Computational Electromagnetics (CEM) stelt ons in staat om een ​​virtueel prototype van uw ontwerp te maken. Met deze technieken kunnen we de vloeistof- en gasstromen, energie-uitwisseling, warmte- en massaoverdracht, spanningen, rekken en trillingen in constructies en de interactie van elektromagnetische velden met andere fysische aspecten zoals warmteontwikkeling simuleren. Deze manier van simulatie-gedreven ontwikkeling verhoogt de ontwikkelingsefficiëntie en verkort de productontwikkelingstijd. Onze diensten kunnen u daarom volledig ondersteunen in de ontwerpfase, van idee tot prototype.

Waarom kiest u voor Demcon multiphysics:

 • Opgericht in 1997; met meer dan twee decennia ervaring in een breed scala van industrieën kunnen we snel uw uitdaging begrijpen en duidelijke, hands-on en innovatieve oplossingen bieden.
 • We hebben een zeer bekwaam en gemotiveerd team van ingenieurs dat bestaat uit MSc en PhD, waarbij een academische en pragmatische aanpak wordt gecombineerd.
 • We begrijpen dat snel, flexibel en responsief zijn het verschil maakt.
 • Toegang tot de volledige ervaring en expertise van de Demcon group stelt ons in staat om de meest moeilijke high-end uitdagingen vanuit een systeembenadering te pakken.

De Demcon group is middelgrote (> 60 miljoen € p.a.) high-end technologieleverancier van producten en systemen met high-tech, industrial systems & vision, optomechatronic, robotics and medical systems als focusgebieden. One-stop-shop ontwikkelingspartner met systeem / mechanische / software / elektrische / productie-ingenieurs en fysici onder één dak.

Back To Top