Ga naar hoofdinhoud

Warmteoverdracht door geleiding
Warmtewisselaars
Modellering van lumped elementen
Thermo-mechanische stress
Verbranding
Temperatuur verdeling

Over thermische engineering

Goed warmtebeheer in een apparaat, component of proces, of op grote schaal in een gebouw of voertuig, kan het verschil maken tussen een succesvolle implementatie of een duur herontwerp en aanpassingen. Het (virtueel) in kaart brengen van warmtestromen, temperatuurverdelingen en de invloed van temperatuurverschillen of veranderingen op onderdelen in een vroeg stadium van het ontwerpproces kan later veel problemen voorkomen. In een multiphysisch perspectief kunnen thermische analyses worden gekoppeld aan andere fysica, zoals elektromagnetisme voor warmteontwikkeling in spoelen, structurele mechanica voor thermische spanningen en vloeistofstromingstoepassingen om warmtetransport te observeren door (natuurlijke) convectie of opstijgende gassen.
Demcon multiphysics heeft onder meer ervaring met:

 • Warmtewisselaars
 • HVAC (Verwarming, ventilatie en airconditioning)
 • Thermo-mechanische spanningsanalyses
 • Stralings-effecten
 • Convectieve en conductieve thermische analyses
 • Conjuctieve warmteoverdracht
 • Verbrandingsprocessen
 • Verdamping en condensatie
 • Vloeistofstructuur interactie (FSI)
 • Thermo-akoestiek

In veel industriële processen vormen warmtewisselaars een belangrijke investering. Tegelijkertijd kan een juiste en efficiënte warmteoverdracht een proces zeer positief beïnvloeden. Beide zijn redenen om bij het toepassen van warmtewisselaars of andere warmteoverdrachtmechanismen het ontwerp en de geometrie kritisch te evalueren. Demcon multiphysics kan een leidende rol spelen bij het ontwerpen, verbeteren en optimaliseren van warmteoverdrachtsystemen en warmtewisselaars.

Benieuwd hoe onze expertise in thermische engineering uw product kan verbeteren?

Over Demcon multiphysics

Demcon multiphysics is een ingenieursbureau met hoogwaardige expertise op het gebied van warmteoverdracht, stromingsleer, structurele mechanica, akoestiek en elektromagnetisme. We ondersteunen klanten uit een breed scala van marktsectoren zoals de procesindustrie, halfgeleiderindustrie, olie & gas, maritieme sector, warmtewisselaar en medische toepassingen. Met diepgaande fysische kennis helpen we uw doelen te bereiken in uw programma voor onderzoek en ontwikkeling.

We combineren fundamentele fysische kennis vanuit een analytische aanpak met Computer Aided Engineering (CAE) simulatietools van ANSYS, MATHWORKS en COMSOL om numerieke simulaties op te zetten, uit te voeren, te analyseren en te evalueren.

Het gebruik van Computational Fluid Dynamics (CFD), eindige elementenanalyse (FEM / FEA), Lumped Element Modeling (LEM) en Computational Electromagnetics (CEM) stelt ons in staat om een ​​virtueel prototype van uw ontwerp te maken. Met deze technieken kunnen we de vloeistof- en gasstromen, energie-uitwisseling, warmte- en massaoverdracht, spanningen, rekken en trillingen in constructies en de interactie van elektromagnetische velden met andere fysische aspecten zoals warmteontwikkeling simuleren. Deze manier van simulatie-gedreven ontwikkeling verhoogt de ontwikkelingsefficiëntie en verkort de productontwikkelingstijd. Onze diensten kunnen u daarom volledig ondersteunen in de ontwerpfase, van idee tot prototype.

Waarom kiest u voor Demcon multiphysics:

 • Opgericht in 1997; met meer dan twee decennia ervaring in een breed scala van industrieën kunnen we snel uw uitdaging begrijpen en duidelijke, hands-on en innovatieve oplossingen bieden.
 • We hebben een zeer bekwaam en gemotiveerd team van ingenieurs dat bestaat uit MSc en PhD, waarbij een academische en pragmatische aanpak wordt gecombineerd.
 • We begrijpen dat snel, flexibel en responsief zijn het verschil maakt.
 • Toegang tot de volledige ervaring en expertise van de Demcon group stelt ons in staat om de meest moeilijke high-end uitdagingen vanuit een systeembenadering te pakken.

De Demcon group is middelgrote (> 60 miljoen € p.a.) high-end technologieleverancier van producten en systemen met high-tech, industrial systems & vision, optomechatronic, robotics and medical systems als focusgebieden. One-stop-shop ontwikkelingspartner met systeem / mechanische / software / elektrische / productie-ingenieurs en fysici onder één dak.

Back To Top