Ga naar hoofdinhoud
Verkort de markt-introductietijd door levensduur tests te elimineren

Doel: Demcon macawi respiratory systems is een aanbieder van ademhalingssystemen. Demcon macawi respiratory systems heeft een hoog kennisniveau en heeft een ruime ervaring in de ontwikkeling en productie van medische beademingssystemen. Onlangs zijn nieuwe hoogwaardige OEM-ventilatormodules ontwikkeld voor gebruik in ademhalings- of anesthesiesystemen of andere zuurstofrijke omgevingen.

De MACAWI radiale turbine voor ademhalingsapplicaties is speciaal ontworpen voor efficiëntie bij hoge druk in combinatie met een hoog debiet. Voor een optimale responsiviteit is een zeer lage rotatie-traagheid essentieel. Dit is een belangrijke vereiste geweest voor de keuze van de motor en de constructie van de waaier van de turbine. Bovendien is het mechanische ontwerp geoptimaliseerd voor eenvoudige integratie in een behuizing met betrekking tot geluidsreductie en mechanische trilling absorptie.

Aanpak: Bepaling van de betrouwbaarheid is een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces, vooral voor medische toepassingen. Om de benodigde tijd voor uitgebreide duurzaamheidstesten te verkorten, is een grondige analyse van de sterkte en het dynamische gedrag van de ventilatormodule nodig.

Samen met de fabrikant zijn de specificaties vastgelegd; belastingen, rotaties, omgeving en levensduur. Na het modelleren en meshen van de ventilatorgeometrie, worden eindige elementenanalyses (FEM / FEA) uitgevoerd. De analyse omvat de rotatie-effecten om maximale spanningen en mogelijk onstabiel gedrag tijdens de bedrijfscyclus te bepalen.

Gebruikmakend van Campbell-diagrammen, die de reactie van het systeem weergeven als functie van zijn oscillatie, werd een ‘whirl speed map’ gemaakt.
Kritieke gebieden zijn gelokaliseerd en geïdentificeerd, om ervoor te zorgen dat de kritieke snelheden goed gedempt zijn.

Resultaat: Vanuit de FEM-studie is een geoptimaliseerd ontwerp gerealiseerd dat produceerbaar is en onstabiel gedrag voorkomt.
Bovendien is de levensduur van het product aanzienlijk verlengd, wat een groot voordeel geeft voor de klant. De gepatenteerde technologie van de dynamische blowermodule is nu met succes op de markt geïntroduceerd.

Back To Top