skip to Main Content

Experimentele validatie

Demcon multiphysics maakt deel uit van de Demcon group en heeft samen met aanvullende partners in de regio toegang tot uitgebreide testfaciliteiten. Deze tests worden vaak gebruikt om de uitkomst van simulaties te verifiëren of om ontbrekende (materiële) eigenschappen te bepalen. We ontwikkelen ook aangepaste testapparatuur voor externe onderzoekspartners. In de loop der jaren heeft Demcon multiphysics een schat aan kennis en ervaring opgedaan bij het opzetten en uitvoeren van testprogramma’s, bijvoorbeeld:

  • Drukval van poreuze media, we hebben praktische ervaring met de theoretische en experimentele kant van het modelleren van poreuze media in combinatie met leidingsystemen.
  • Windtunneltesten, we werken samen met windtunnelfaciliteiten in Nederland voor de verificatie van aerodynamische eigenschappen van een object.
  • Klimaatkamers, we hebben toegang tot een aantal klimaatkamers. Deze kamers worden voornamelijk gebruikt om temperatuur (cyclus) tests uit te voeren op warmtegevoelige producten en apparatuur.
  • Thermische schok kamer, we hebben toegang tot een temperatuurschokkamer. Met behulp van deze kamer kan worden onderzocht of een product een voorgeschreven thermische schok kan weerstaan.
  • Akoestische metingen met 64-kanaals digitaal microfoonsysteem van SORAMA. Dit systeem is specifiek ontworpen om geluid terug te traceren tot zeer specifieke componenten en kan real-time de geluidsbronnen identificeren. Hiermee kunnen we de heel specifiek zoeken naar een oplossing.
  • Op maat gemaakte warmteoverdrachts- en stromings-testfaciliteiten. We ontwerpen en ontwikkelen aangepaste testopstellingen voor specifieke modelvalidatie. In de loop der jaren hebben we meerdere testopstellingen en testresultaten geleverd voor verificatie van modelfysica of ontwerpkeuzes.

Certificatie diensten

We zetten onze analytische en fysische simulatievaardigheden in ter ondersteuning van certificeringsprocessen, om een ​​veilige werking en de naleving van de toepasselijke wetgeving en industriële normen te garanderen. Onze diepgaande ervaring in structurele en stromingssimulaties helpt ons om de toepasselijke codes en normen snel te begrijpen en maakt communicatie met experts aan de zijde van een aangemelde instantie (Notified Body / NoBo) zoals DEKRA, TUV, LLOYD’S, BUREAU VERITAS en DNV eenvoudig.

  • Structurele mechanica: Veel voorbeelden van ons structureel mechanische werk liggen in de lijn van Eurocode 3: Ontwerp van staalconstructies en / of EN-codes die betrekking hebben op de Machinerichtlijn 2006/42 / EG en de Richtlijn Drukapparatuur (PED 2014/68 / EU).
  • Vloeistof en gas stroming: Computerondersteunde stromingssimulaties (CFD) kunnen worden gebruikt om een ​​nauwkeurige beoordeling te maken van de classificatie van gevaarlijke zones in bijvoorbeeld explosieve gas atmosferen (IEC 60079-10-1) zoals vereist door de ATEX (153) -richtlijn. Dispersie van ontvlambare stoffen in de atmosfeer onder invloed van bijv. wind kan gemodelleerd worden. We hebben ook klanten ondersteund bij het bepalen van de benodigde ventilatie en het optimaliseren van ontwerpen om stilstaande gebieden te voorkomen om zo zone beperking te bewerkstelligen. We zijn ook actief in het marktsegment bouwfysica. In deze markt wordt CFD bijvoorbeeld toegepast om simulaties van parkeergarages te maken om de effectiviteit van rookbeheersingssystemen te verifiëren (NEN 6098: 2010). Verder wordt CFD gebruikt om potentiële windhinder van hoge gebouwen in stedelijke gebieden te beoordelen (NEN 8100: 2006).

Benieuwd hoe onze diensten u kunnen ondersteunen?

Back To Top